SECURITATE SI SANATATE IN MUNCA (SSM)
Adria Expert va ofera solutii viabile si profesionale de securitate si sanatate in munca (SSM) adaptate fiecarui client...
EVALUARE RISCURI PROFESIONALE
O evaluare de risc profesional este o examinare atenta a ceea ce ar putea cauza vatamari oamenilor astfel incat sa se poata lua masuri...
verificari pram

VERIFICARI PRAM

Instalatiile electrice trebuie verificate periodic, conform legislatiei. Una din aceste verificari este cea a prizelor electrice si existenta impamantarii, pentru evitarea electrocutarii.

Va oferim acest serviciu dispunand de personal cu calificare si experienta PRAM si echipamente de testare moderne si omologate, verificate metrologic, in conformitate cu legislatia actuala.

Un buletin tip PRAM este astfel necesar. Acesta certifica verificarea prizelor de impamantare si a paratrasnetelor si are ca scop:
Prevenirea electrocutarii personalului care utilizeaza instalatia electrica si echipamentul de lucru;
Prevenirea incendierii cladirilor si prevenirea distrugerii aparaturii electrice si electronice;
Verificarea continuitatii nulului de protectie;

Buletinele PRAM  sunt necesare la controalele efectuate de Inspectia Muncii, Protectia Consumatorului si Pompieri.

Verificarea PRAM reprezinta masurarea rezistentei de dispersie a instalatiei de impamantare si paratrasnetului cu aparat special pentru acest scop. Echipamentele tehnice de masurare sunt moderne si omologate, fiind verificate metrologic.

Verificare PRAM - Obiectivul acestor verificari PRAM este constituit prin lege, avand ca rezultat asigurarea vietii si bunurilor omenesti din spatiile in care personalul are acces si foloseste aparatura electrica, echipamente sau sisteme electrice. Prevenirea este o atitudine pozitiva in fata pericolelor iminente care pot aparea, precum: accidente de electrocutare in timpul utilizarii, explorarii, intretinerii si reparatiilor pentru instalatiile si echipamentele electrice.

Nerespectarea obligatiunii fata de reglementarile de securitate, conform art. 39 (9.f) din Legea Securitatii si Sanatatii in Munca (legea 319/2006) se amendeaza cu pana la 10.000 de Lei.

Aceasta lege include prevenirea efectelor negative care pot aparea din cauza electricitatii statice, precum si in cazul descarcarilor atmosferice sau deconectarilor de la alimentarea cu energie.

INTOCMIREA RAPORTULUI DE VERIFICARE PRAM

Executia lucrarilor de verificare PRAM este obligatorie si trebuie realizata periodic, de minimum 2 ori pe an. Acest lucru permite monitorizarea pe termen lung a instalatiilor electrice.
In baza unor servicii complete de verificare PRAM, echipa noastra de electricieni autorizati ANRE se ocupa de proiectarea si organizarea, implementarea operatiunilor de masurare si emitere buletin PRAM.

Luarea si respectarea masurilor de prevenire si protectie elimina suferinta umana in cazul accidentelor de munca, precum si amenzi costisitoare, litigii, pierderi materiale, pierderi de timp si pierderi de resurse.

office@adriaexpert.ro