EVALUARE RISCURI ERGONOMICE

APLICATIA QEC, GESTIONAREA RISCURILOR ERGONOMICE

evaluare riscuri ergonomice
ADRIA EXPERT desfasoara servicii de evaluare a riscurilor ergonomice.

Aplicatia QEC dezvoltata de ADRIA EXPERT faciliteaza gestionarea riscurilor ergonomice la posturile de munca.

De asemenea, ADRIA EXPERT a dezvoltat aplicatii si pentru alte metodologii de evaluare a riscurilor ergonomice, precum:
- REBA
- RULA
- WISHA Lifting Calculator
- ERGO Expert - metodologie dezvoltata de Adria Expert, adaptata cerintelor si necesitatilor din Romania.

O evaluare a riscurilor ergonomice cu un nivel ridicat de calitate trebuie sa corespunda sarcinilor efectuate zilnic de catre lucratori. Evaluarea riscurilor ergonomice trebuie sa fie adecvata si suficienta dar ar trebui sa cuprinda întreaga companie. De asemenea, evaluarea riscurilor ergonomice ar trebui sa fie suficient de cuprinzatoare incat sa ramana valabila pentru o perioada de timp si ar trebui sa fie revizuita si actualizata ori de cate ori este nevoie. 

Aceasta presupune o observare atenta a tuturor atributelor mediului de lucru, cum ar fi masa (masele) care trebuie manipulata (manipulate), tipul de manipulare (de exemplu, ridicare, impingere si tragere), frecventa operatiunilor, precum si abilitatile fizice si caracteristicile lucratorilor.

Intr-o evaluare a riscurilor ergonomice se vor trata urmatoarele aspecte:

  • Identificarea si evaluarea riscurilor legate de ergonomia postului de lucru/locului de munca
  • Evaluarea riscurilor ergonomice
  • Manipularea manuala a maselor si factori de risc ergonomic
  • Aplicarea principiilor de ergonomie pentru imbunatatirea productivitatii si a securitatii
evaluare riscuri psihosociale

EVALUARE RISCURI PSIHOSOCIALE

Riscurile psihosociale sunt generate de conceperea, organizarea și gestionarea precara a activitatii, precum si de un context social necorespunzator la locul de munca si pot avea efecte negative pe plan psihologic, fizic sau social, precum stresul la locul de munca, epuizarea sau depresia.
evaluare riscuri profesionale

EVALUARE RISCURI PROFESIONALE

Evaluarea de risc profesionala este un pas important in protejarea angajatilor cat si a afacerilor dar si o respectare a legii. Aceste evaluari  ajuta la diminuarea riscurilor de la locul de munca - cele ce au un potential marit de a provoca rani serioase. In multe cazuri, cateva masuri simple pot cotrola cu usurinta riscurile profesionale.
evaluare riscuri securitate fizica

EVALUARE RISCURI SECURITATE FIZICA

Analiza de risc la securitatea fizica se efectueaza de catre experti autorizati, denumiti evaluatori de risc la securitate fizicaEvaluarea de risc la securitatea fizica se incheie prin completarea unei grile de calcul a riscului si realizarea unui raport de evaluare si tratare ale riscului.
evaluare risc la incendiu

EVALUARE RISC LA INCENDIU

Evaluarea riscului de incendiu reprezintă procesul de estimare și cuantificare a riscului asociat unui sistem, denumit în continuare risc de incendiu existent, determinat pe baza probabilității de producere a incendiului și a consecințelor evenimentului respectiv, precum și de comparare a acestuia cu un nivel limită prestabilit, denumit în continuare risc de incendiu acceptat.

ADRIA EXPERT DESFASOARA SERVICII DE EVALUARE RISCURI ERGONOMICE

office@adriaexpert.ro