EVALUARE RISCURI PSIHOSOCIALE

EVALUARE RISCURI, CONTROLUL STRESULUI

evaluare riscuri psihosociale
ADRIA EXPERT desfasoara servicii de evaluare a riscurilor psiho-sociale.
Prin experienta vasta a specialistilor sai, ADRIA EXPERT a dezvoltat aplicatia LOTUS, care faciliteaza evaluarea riscurilor psiho-sociale, avand ca obiectiv principal stresul profesional.

Numeroase studii arata ca stresul de la locul de munca este de departe cea mai mare sursa de stres pentru adulti si ca a evoluat progresiv in ultimele decenii. Niveluri crescute de stres de la serviciu, cauzate de inmultirea sarcinilor de munca s-au dovedit a fi asociate cu rate crescute de atac de cord, hipertensiune arteriala si alte tulburari.
Riscurile psihosociale sunt generate de conceperea, organizarea și gestionarea precara a activitatii, precum si de un context social necorespunzator la locul de munca si pot avea efecte negative pe plan psihologic, fizic sau social, precum stresul la locul de munca, epuizarea sau depresia.

Stresul este un fenomen extrem de personalizat si poate varia foarte mult chiar si în situatii identice din diferite motive. Severitatea stresului depinde de magnitudinea cererilor din partea serviciului si de sentimentul de control sau de luarea deciziei individului pe care el sau ea îl are în relatia cu ei. Studiile stiintifice realizate de cercetarii de Institutul American de Stres, confirma faptul ca angajatii care sunt supusi unor cereri mari asupra carora au putin control, prezinta un risc crescut pentru bolile cardiovasculare.

Printr-o abordare corespunzatoare, riscurile psihosociale si stresul la locul de munca pot fi prevenite si gestionate cu succes, indiferent de marimea sau tipul intreprinderii. Ele pot fi abordate in acelasi mod sistematic si logic ca alte riscuri pentru securitatea si sanatatea la locul de munca.
evaluare riscuri profesionale

EVALUARE RISCURI PROFESIONALE

Evaluarea de risc profesionala este un pas important in protejarea angajatilor cat si a afacerilor dar si o respectare a legii. Aceste evaluari  ajuta la diminuarea riscurilor de la locul de munca - cele ce au un potential marit de a provoca rani serioase. In multe cazuri, cateva masuri simple pot cotrola cu usurinta riscurile profesionale.
evaluare riscuri ergonomice

EVALUARE RISCURI ERGONOMICE

evaluare a riscurilor ergonomice cu un nivel ridicat de calitate trebuie sa corespunda sarcinilor efectuate zilnic de catre lucratori.
ADRIA EXPERT a dezvoltat aplicatii si pentru diverse metodologii de evaluare a riscurilor ergonomice, precum: QEC, REBA, RULA, WISHA Lifting Calculator, ERGO Expert - metodologie dezvoltata de Adria Expert, adaptata cerintelor si necesitatilor din Romania.
evaluare riscuri securitate fizica

EVALUARE RISCURI SECURITATE FIZICA

Analiza de risc la securitatea fizica se efectueaza de catre experti autorizati, denumiti evaluatori de risc la securitate fizicaEvaluarea de risc la securitatea fizica se incheie prin completarea unei grile de calcul a riscului si realizarea unui raport de evaluare si tratare ale riscului.
evaluare risc la incendiu

EVALUARE RISC LA INCENDIU

Evaluarea riscului de incendiu reprezintă procesul de estimare și cuantificare a riscului asociat unui sistem, denumit în continuare risc de incendiu existent, determinat pe baza probabilității de producere a incendiului și a consecințelor evenimentului respectiv, precum și de comparare a acestuia cu un nivel limită prestabilit, denumit în continuare risc de incendiu acceptat.

ADRIA EXPERT DESFASOARA SERVICII DE EVALUARE RISCURI PSIHOSOCIALE

office@adriaexpert.ro