SECURITATE SI SANATATE IN MUNCA (SSM)
Adria Expert va ofera solutii viabile si profesionale de securitate si sanatate in munca (SSM) adaptate fiecarui client...
EVALUARE RISCURI PROFESIONALE
O evaluare de risc profesional este o examinare atenta a ceea ce ar putea cauza vatamari oamenilor astfel incat sa se poata lua masuri...
cercetare evenimente protectia muncii

CERCETAREA EVENIMENTELOR - SECURITATE SI SANATATE IN MUNCACercetarea evenimentelor
 urmareste stabilirea imprejurarilor si a cauzelor care au condus la producerea acestora, a reglementarilor legale incalcate, a raspunderilor si a masurilor ce se impun a fi luate pentru prevenirea producerii altor cazuri similare si, respectiv, pentru determinarea caracterului accidentului.

Cercetarea evenimentelor care produc incapacitate temporara de munca se efectueaza de catre angajatorul la care s-a produs evenimentul.

Cercetarea evenimentelor care au ca urmare decesul si/sau invaliditatea lucratorilor, precum si a incidentelor periculoase care se produc pe teritoriul altor judete decat judetul unde are sediul social angajatorul se va face de catre inspectoratul teritorial de munca pe teritoriul caruia a avut loc evenimentul.

La finalul cercetarii evenimentelor se intocmeste un dosar de cercetare (care va trebui sa fie avizat de catre ITM) si un formular de inregistrare a accidentelor de munca (FIAM). 


ADRIA EXPERT vă oferă servicii complete de participare la cercetare și întocmire a dosarului de cercetare al evenimentelor pentru:

evenimente cu incapacitate temporară de muncă
accidente soldate cu invaliditate
accidente de traseu
accidente in afara muncii
etc.
În conformitate cu legislația în vigoare, dosarul de cercetare trebuie întocmit în maxim 10 zile lucrătoare de la producerea evenimentului și depus la ITM în maxim 5 zile lucrătoare de la finalizarea cercetării.

Luarea si respectarea masurilor de prevenire si protectie elimina suferinta umana in cazul accidentelor de munca, precum si amenzi costisitoare, litigii, pierderi materiale, pierderi de timp si pierderi de resurse.

office@adriaexpert.ro